Het Oude Centrum

Ingrid Rollema, Blinded by the Light

Kunstenares Ingrid Rollema woont al meer dan dertig jaar met veel plezier in het Oude Centrum. Haar beeld ‘Adriana Wereldwijf’ is te bewonderen op het Rabbijn Maarsenplein. In het zomernummer 2024 van het buurtmagazine Het Oude Centrum staat een artikel over haar. Tijdens het interview liet ze een boek zien met een heel bijzondere vormgeving.

Tekst gaat verder onder de afbeelding van ‘Adriana Wereldwijf’


Op 18 mei 2024 is dit boek ‘Blinded by the Light’ (Het licht van de schaduw) gepresenteerd. Het is onder andere gemaakt door bewoners uit Het Oude Centrum. De essays pogen een idee te vormen waar we denken te staan in deze samenleving op dit moment. Twee essays zijn door Ingrid geschreven.

Op 23 juni 2024 is het boek uitgebreid besproken en geprezen op radio 1. Ook Adriaan van Dis heeft er in zijn podcast veel aandacht aan besteed.

Blinded by the Light – Foto’s: Eric de Vries, ontwerp: Ben Faydherbe, teksten: Tom Dommisse (filosoof en docent muziekesthetica en cultuurfilosofie aan het Koninklijk Conservatorium), Michael van Hoogenhuyze (kunsthistoricus), Erwin Jans (dramaturg bij het Toneelhuis Antwerpen), Ingrid Rollema (beeldhouwer, mensenrechtenactivist en docent), Fenne Saedt (curator, schrijver en moderator), Felix Villanueva (curator, schilder, tekenaar).

Een uitgave van PIP (People in Print) €45,00

De opbrengst van deze gelimiteerde uitgave gaat naar www.hopefoundation.nl

Het Oude Centrum

Wijkinloop

De Wijkinloop is elke  donderdag van 16:00 tot 19:00 uur op Paviljoensgracht 56