Het Oude Centrum

Iftarmaaltijd Mescidi Aksa Moskee Wagenstraat


Donderdagavond 21 maart wordt het dagelijks bestuur van het Oude Centrum en een aantal redactieleden van de wijkmedia gastvrij ontvangen voor de Iftar maaltijd in de Mescidi Aksa Moskee in de Wagenstraat. Op het plein ervoor staat een tent met tafels en stoelen voor letterlijk 200 man. Langzaam stroomt de tent vol mannen, vrouwen eten in een aparte binnenruimte met eigen ingang. De wijkorganisatie krijgt als gemengd gezelschap een aparte tafel in de tent.

Elke avond wordt er tijdens de ramadan een maaltijd geserveerd; elke avond opnieuw is er een grote toestroom gasten, iedereen is welkom ongeacht geloof en/of afkomst. ‘Delen’ is de boodschap die tijdens de ramadan wordt uitgedragen. De gesegmenteerde borden worden volgeschept met soep, hoofdgerecht en nagerecht: een stukje baklava plus dadel. Op tafel staan gesneden broden en flessen water.

Iedereen wacht totdat de zon ondergaat en het gebed door de imam is uitgesproken. Daarna wordt gegeten, ter afsluiting vindt in de moskee het dankgebed plaats. Als de schemer invalt gaat iedereen voldaan zijn weegs en keert de rust om de moskee terug. Dank aan het bestuur van de moskee voor de vriendelijke ontvangst. 

Het Oude Centrum

Wijkinloop

De Wijkinloop is elke  donderdag van 16:00 tot 19:00 uur op Paviljoensgracht 56