Het Oude Centrum

September | Hoogtij | Gratis

Vier keer per jaar organiseert Stichting Haagse Rondgang een Hoogtij-editie op vrijdagavond. Tijdens Hoogtij zijn ongeveer 25 kunstlocaties in de binnenstad van Den Haag open. Nieuwe initiatieven en bijvoorbeeld recent afgestudeerde startende beeldend kunstenaars worden aangemoedigd om mee te doen, ook met alleen voor deze avond geplande kunstactiviteit. Gratis toegang & gratis rondleidingen voor wie het wil.

Startlocatie 18.30-19.00 uur: Das Leben am Haverkamp, Stille Veerkade 19.

Elke deelnemende locatie is verantwoordelijk voor het opstellen van haar eigen programma en wordt gevraagd om tijdens Hoogtij een extra activiteit te organiseren. Dit kan variëren van het openen van een nieuwe tentoonstelling tot het uitvoeren van een performance of het houden van een kunstenaarsgesprek, enzovoort. Deze aanpak stelt de deelnemers in staat om hun eigen artistieke focus en doelen te benadrukken, terwijl Hoogtij fungeert als de verbindende factor tussen hen. Hierdoor ontstaat een rijke en gevarieerde culturele ervaring voor het publiek.

Deelnemers: 1646, Billytown, Corneroh, Das Leben am Haverkamp, Dürst Britt & Mayhew, Galerie Sophie, Galerie Maurits van de Laar, Gallery Nono/ SinArts Gallery, Grafische Werkplaats, HEDEN, HOK, Maldoror Galerie, Projektruimte WEST END, Quartair Contemporary Art initiatives, Refunc, Sis Josip Galerie, The Balcony, WEST DEN HAAG en The Grey Space

HOOGTIJ#75 01 december 2023

HOOGTIJ#76 08  maart 2024

HOOGTIJ#77 24 mei 2024

HOOGTIJ#78 27 September 2024

HOOGTIJ#79 29 November 2024

Het Oude Centrum

Wijkinloop

De Wijkinloop is elke  donderdag van 16:00 tot 19:00 uur op Paviljoensgracht 56