Het Oude Centrum

Qpark Amsterdamse Veerkade

19-10-2023

Buurtbewoners en ondernemers hebben met argusogen de renovatie van Qpark, aan de Amsterdamse Veerkade, gevolgd. Iedereen was het er over eens dat de voorkant van de garage wel een opknapbeurt nodig had. Na maanden van geluid- en bouwoverlast en een veelbelovende advertentie in de buurtkrant van september over het aanbod van de geavanceerde mobility hub is de oplevering bijna een feit.

Aanbouw parkeergarage AMSTERDAMSE VEERKADE

Bouw parkeergarage 1978

Van maaltijdservice tot schoenreparatie

Het pand heeft een geslaagde facelift ondergaan, de officiële opening vindt donderdag 26 oktober plaats. De week daarop ontvangen buurtbewoners een bonnenboekje, per brievenbus, voor een gratis appelflap bij de koffie of korting op andere producten die worden geboden. Je kunt nu al polshoogte nemen in het café dat open is. Het biedt naast koffie, thee en een broodje ook faciliteiten als maaltijdservice op bestelling. Je kunt er je vuile was brengen, en terecht voor kleding en schoenreparaties. Het is geen quick service, tussen brengen en halen zit een aantal dagen. Er is een donatie loket Leger des Heils voor gebruikte kleding. Voor  snelle zakelijke of persoonlijke dates is een minuscule ruimte aanwezig..

Geofencing

De laatste hand wordt nog gelegd aan de Geofencing, de ruimte voor het gratis parkeren van elektrische tweewielers, waaronder  fietsen, deel scooters en bakfietsen.  De ingang hiervan is op de Amsterdamse Veerkade.  Op deze wijze wil de gemeente het los parkeren van deelscooters van de straat halen en houden. De ingang van de mobility hub voor elektrische auto’s en deelauto’s en afhaalservice van pakketpost is in de Kranestraat. Wel is deze operatie ten koste gegaan van het aantal beschikbare parkeerplaatsen voor vergunninghouders. Daarbij wordt door Qpark naar de gemeente gewezen, die dit heeft verordend in verband met de veiligheid.

Het Oude Centrum

Wijkinloop

De Wijkinloop is elke  donderdag van 16:00 tot 19:00 uur op Paviljoensgracht 56