Het Oude Centrum

Muziekcentrum Paard breidt uit

Het muziekcentrum gaat uitbreiden. In het naastgelegen gebouw komt onder andere een theaterzaal voor films en de platenzaak van The Recordcorner. Het Cultureel verzamelgebouw van ca. 1.200 m² komt midden in het Haagse popdistrict. GR8 biedt kantoorplekken, winkelruimte, vergaderzalen en een klein theater.

Voor muzikale en creatieve ondernemers is op de 1e en 2e etage werkruimte te huur. De komende tijd wordt het historisch pand klaargemaakt voor een creatieve toekomst. In de kelder komt een theaterzaal waar Paard muziek, films en spoken word programmeert. Op de begane grond komen de platenzaak van The Recordcorner en een winkel van Huis van gedichten. Op de tweede en derde etage is er plek voor muzikale en culturele ondernemers. De eerste plekken zijn al verhuurd aan o.a Girls in woods , Bleyenberg en De Betovering. In het najaar wordt het pand officieel geopend en tot die tijd zijn er pop-up concerten en events.

Tekst gaat onder afbeelding verder

Hoofd productie, techniek en gebouwbeheer René van der Zee:

“Het originele PAARD, voor de nieuwbouw, bestond uit Prinsegracht 10, 12 en 14.” Zoals zo vaak liepen de kosten van de verbouwing gigantisch uit de klauwen en werd pand 14 verkocht door de gemeente. “Die verkoop was nogal een weeffout.” zegt René. “Nummer 14 wordt namelijk volledig omsloten door PAARD. Het is zelfs zo dat de nooduitgangen van dat gebouw, uitkomen in het trappenhuis van de PAARD backstage (en er in de tijd dat de Seven nog bestond vaker dronken mensen bij ons het trappenhuis in liepen).” Om deze reden gaat PAARD pand 14 in beheer nemen om zo te zorgen dat het behouden blijft voor nachtcultuur. “PAARD wil het beheer doen, maar het programma komt van andere partijen.” Hier blijven het niet bij, er wordt ook iets gedaan met Prinsegracht 8 (voormalig Humanity House). “Het kleine theater dat zich in het pand bevindt en kwetsbaar programma dat Paard nu in de Kleine Zaal programmeert” Op deze manier lijkt het poppodium een nog grotere bijdrage te willen leveren aan het culturele aanbod in Den Haag. Ook zit er een praktische reden bij “Het feit dat beide panden grenzend aan Paard leeg staan is uniek voor dit moment en het is natuurlijk zonde dat beide panden al een aantal jaren niet gebruikt worden, terwijl Paard er graag mooie dingen voor Den Haag mee wil doen.”

Het Oude Centrum

Wijkinloop

De Wijkinloop is elke  donderdag van 16:00 tot 19:00 uur op Paviljoensgracht 56