Het Oude Centrum

Mei | Sniester | Gratis

Explosieve alternatieve muziek staat centraal bij Sniester, dat lak heeft aan grote namen en vooral wil gáán met die banaan. ‘Openheid, eigenheid en een allesverslindende positieve energie’ zijn de kernwaarden van Sniester, dat iedereen aanmoedigt vooral volstrekt zichzelf te zijn.

Geschiedenis

In 2013 begon het Sniester Festival als een ambitieus project van enkele bevriende programmeurs uit Den Haag. Teleurgesteld door het feit dat veel festivalaffiches bezaaid waren met dure, maar niet per se kwalitatieve namen, vonden ze dat de tijd rijp was voor een evenement dat zich exclusief richt op kwaliteit en originaliteit. Sniester moest een eerbetoon worden aan echt goede alternatieve acts.

Inmiddels heeft Sniester een vaste plek veroverd op de Nederlandse festivalkalender. Ongeveer 90 nationale en internationale acts nemen samen met duizenden bezoekers de clubs en cafés in het Haagse Popdistrict over, het muzikale hart van de stad. Het is een weekend vol energieke optredens, waarbij je overal waar je binnenloopt getuige bent van iets bijzonders.

Na vele gedenkwaardige shows is de line-up geëvolueerd en zijn er grotere namen verschenen, maar de nadruk ligt nog steeds op de live reputatie van een band, boven het aantal Instagram-volgers en andere betekenisloze populariteitsmeters. Deze filosofie heeft het festival zelfs een Haagse Popprijs opgeleverd.

Op voorgaande edities hebben prominente namen zoals The Bellrays, Millionaire, Heck, Raketkanon, Stake, Dool en Bökkers op het podium gestaan.

Het Oude Centrum

Wijkinloop

De Wijkinloop is elke  donderdag van 16:00 tot 19:00 uur op Paviljoensgracht 56