Het Oude Centrum

Maart | Movies that Matter Festival

vrijdag 22 maart tot zaterdag 30 maart

Competities

Het Movies that Matter Festival kent verschillende competities waarin internationale jury’s prijzen uitreiken aan de winnende film of regisseur. Movies that Matter wil de blik op mensenrechten verbreden door het vertonen en stimuleren van mensenrechten gerelateerde films. Maar ook met educatief werk, de organisatie van evenementen, met advies in binnen- en buitenland en de ondersteuning van festivals wereldwijd.

ilmhuis Den Haag en Theater aan het Spui. Daarnaast zijn we nog op diverse gastlocaties in de stad en satellietlocaties door heel Nederland. Het programma wordt in de aanloop naar het festival bekendgemaakt en de kaartverkoop start op donderdag 7 maart.
Wat kun je tijdens ons festival verwachten?

Een filmselectie uit zo’n 90 mensenrechten films: van kort tot feature length, van fictie tot documentaire. Speciale verdiepingsprogramma’s rondom mensenrechten, met activisten, filmmakers en experts uit het veld.

Mensenrechten

“De kunstvorm film is een buitengewoon sterk medium. Daar waar het in woord en geschrift soms niet lukt mensen echt te raken, kan cinema wél door onverschilligheid of cynisme heen breken. Dit maakt film het middel bij uitstek om mensen te betrekken bij de strijd voor mensenrechten en een duurzame samenleving. We genereren impact door mensen te raken, inzicht te geven en vragen te stellen. Wij zien film echter nooit als sluitend pleidooi, maar als startpunt van een proces van meningsvorming. Daarom combineren wij filmvertoningen altijd met verdiepende programma’s: met nagesprekken, paneldiscussies, lesmaterialen of workshops. Wij doen dit in binnen- en buitenland met films uit binnen- en buitenland.”

Het Oude Centrum

Wijkinloop

De Wijkinloop is elke  donderdag van 16:00 tot 19:00 uur op Paviljoensgracht 56