Het Oude Centrum

Krakers aan het Spui

Een leegstaand pand tegenover het stadhuis in Den Haag is zondagmiddag gekraakt door de Haagse kraakbeweging. Volgens de actiegroep Woonopstand staat het pand ‘al jarenlang weg te rotten’ en ‘er zijn nog steeds geen signalen dat er op korte termijn iets gaat gebeuren’ met het pand.

Rond 14.00 werd de kraak bekend gemaakt. De actiegroep riep mensen op om solidariteit te betuigen en dit ‘heroverde pandje met ons te vieren’. Met de actie willen ze het stadsbestuur oproepen om over te gaan op ‘verregaande crisismaatregelen’ om woonrechten te garanderen. Daarbij noemen ze onder meer onteigening, invoering van een leegstandsverordening en een opheffing van het kraakverbod.

De actie vindt plaats tijdens de Housing Action Days waarbij in verschillende Europese landen een week lang aandacht wordt gevraagd voor het recht op wonen. ‘Laat deze actie het startschot zijn van een nieuwe golf aan kraakacties in de stad’, klinkt het vanuit de organisatie.

Op een zondagmiddag werd een leegstaand gebouw tegenover het stadhuis in Den Haag gekraakt door leden van de Haagse kraakbeweging. De actiegroep Woonopstand benadrukt dat het pand al geruime tijd verwaarloosd wordt en er geen tekenen zijn dat er binnenkort iets mee zal gebeuren.

De kraak werd aangekondigd rond 14.00 uur, waarbij de actiegroep mensen opriep om solidariteit te tonen en samen het ‘heroverde pandje’ te vieren. De actie is bedoeld als een oproep aan het stadsbestuur om dringende maatregelen te nemen om het recht op huisvesting te waarborgen. Deze maatregelen omvatten onder andere onteigening, het instellen van leegstandsverordeningen en het afschaffen van het kraakverbod.

De organisatie hoopt dat deze actie het begin zal zijn van een nieuwe golf van kraakacties in de stad.

Het Oude Centrum

Wijkinloop

De Wijkinloop is elke  donderdag van 16:00 tot 19:00 uur op Paviljoensgracht 56