Het Oude Centrum

Juni | Buitenspeeldag | Gratis

Jantje Beton en kinderzender Nickelodeon organiseren al meer dan tien jaar de nationale Buitenspeeldag. Medewerkers en vrijwilligers maken één grote speelplek van Nederland. Uiteraard wordt ook in Den Haag gespeeld. Laat je kinderen ravotten. Leg je smartphone, tablet of laptop aan de kant en ga buitenspelen.

e Buitenspeeldag is ontstaan als opvolger van de Nationale Straatspeeldag, een initiatief bedacht door Stop de Kindermoord en voor het eerst georganiseerd in 1986. Tijdens deze dag werden straten afgesloten voor verkeer, waardoor kinderen veilig buiten konden spelen. Daarnaast stond de dag in het teken van het creëren van veilige ruimtes voor kinderen op straat.

In het begin deden enkele tientallen buurtgroepen mee aan de Straatspeeldag in 1986. De belangstelling groeide gestaag, en bij de tiende editie, geopend door Koningin Beatrix, namen maar liefst 1280 groepen deel. Na de fusie in 2000 met VVN (Veilig Verkeer Nederland) kwam de organisatie onder hun beheer. Echter, in 2009 werd deze activiteit afgestoten tijdens de koersverandering van VVN. De naam veranderde onderweg naar Buitenspeeldag en uiteindelijk nam Jantje Beton de organisatie op zich.

In Nederland wordt de Buitenspeeldag jaarlijks gehouden op de tweede woensdag van juni.

Het Oude Centrum

Wijkinloop

De Wijkinloop is elke  donderdag van 16:00 tot 19:00 uur op Paviljoensgracht 56