Het Oude Centrum

“Ik ben van de kunst en niet van de politiek”

rubriek: buren in het nieuws

06-11-2023

Wie kent Ingrid met de vlinders in het haar niet in deze wijk. Altijd vrolijk en altijd voor iedereen een aardig woordje. Nu is ze verdrietig en heel bezorgd om haar kinderen in de Gazastrook.

Dertig jaar geleden begon ze een kunstproject voor kinderen in de Gazastrook. Lang voordat Hamas daar aan de macht kwam. Dit kunstproject is uitgegroeid tot een Open Studio met twaalf docenten, een breakdance academie, een kinderacademie, beeldende kunst en een organisatie voor zomerkampen. In het gebouw van de Rode Halve Maan, een zusterorganisatie van het Rode Kruis, waarin al deze activiteiten plaatsvinden, houden zich nu vijfduizend mensen en kinderen schuil in de hoop dat ze daar veilig zijn. Ingrid blijft hopen op een wereld waarin Joden en Palestijnen vreedzaam naast elkaar zullen leven. Als je blijft haten, komt er nooit verzoening.

Een paar weken geleden was Ingrid Rollema drie keer op uitnodiging in de talkshows op RTL 4 om haar verhaal te doen over haar werk met kinderen in de Gazastrook.

Het Oude Centrum

Wijkinloop

De Wijkinloop is elke  donderdag van 16:00 tot 19:00 uur op Paviljoensgracht 56