Het Oude Centrum

Hagenaars tonen hun favoriete plek

Vanaf 16 mei draait het in de biep om de Hagenaars en Hagenezen van de 44 wijken in Den Haag. Fotograaf Daniel Heikens, bekend van zijn werk aan de Matlas van Den Haag, heeft hen vastgelegd op hun favoriete plek in de buurt. In het magazine en de tentoonstelling “Haagse Mensen” delen ze wat deze plek zo speciaal maakt. Van een rustig strandje in Duindorp tot de Grote Markt in onze buurt. Dit initiatief, inclusief het magazine met de verhalen van deze trotse Haagse bewoners, draagt bij aan de ontwikkeling van de omgevingsvisie Den Haag 2050.

De omgevingsvisie Den Haag 2050 richt zich op de toekomst van de stad en de beslissingen die we samen nemen over bouwprojecten, natuurbehoud, transport, energie en veiligheid. Maar het gaat ook over het behoud van waardevolle plekken. Een aantal van deze bijzondere plekken worden belicht door de bewoners en ondernemers in Haagse Mensen.

Tot 26 juni zijn alle foto’s te bewonderen op de 4e verdieping in de Centrale Bibliotheek. Ook zijn er gedurende deze periode een selectie van de foto’s te zien in de wijkfilialen. Het magazine is gratis verkrijgbaar op diverse locaties in de stad, waaronder bibliotheken en wijkcentra. Daarnaast is het digitaal beschikbaar op www.omgevingsvisie.denhaag.nl.

Het Oude Centrum

Wijkinloop

De Wijkinloop is elke  donderdag van 16:00 tot 19:00 uur op Paviljoensgracht 56