Het Oude Centrum

16 nov. Haagse Fietslichtjesparade

Fietslichtjesparade editie 2023

Drie jaar geleden lanceerde Marcel Kleisen de fietslichtjesparade om aandacht te vragen voor goede fietsverlichting. Geïnspireerd door de fietsburgemeester van Berlijn en verbonden met BYCS, een wereldwijd netwerk van fietsburgemeesters dat streeft naar een gezondere stedelijke leefomgeving.

Na het succes nam de gemeente het initiatief over en maakte er een jaarlijks evenement van. Twee jaar geleden opende de Fietswinkel in de Wagenstraat, waardoor het Wagenplein als locatie werd gekozen. Op 16 november leidde wethouder Arjen Kapteijns de kleurrijke stoet naar het Vredespaleis, met deelname van Fietsmaatjes en het duurzame Spinozahof.

Theater Tol uit Gent opende de parade met muzikanten en een Fiets DJ. Na een stop bij het Vredespaleis reikte fietsburgemeester Remco de Rijk op het Wagenplein de prijs uit voor de mooiste fiets. De jongste deelnemer won met zijn Batman-mobiel, kreeg een versierde fiets en was meer geïnteresseerd in het molentje dan in zijn nieuwe rijwiel. Twee andere kinderen wonnen ook een prijs en fietsten trots naar huis.

Valerie Kuypers
Valerie Kuypers

Het Oude Centrum

Wijkinloop

De Wijkinloop is elke  donderdag van 16:00 tot 19:00 uur op Paviljoensgracht 56