Geslaagde Inloopavond herontwikkeling Broekenhuispand

Op dinsdagavond 26 januari heeft de Wijkontwikkelingsmaatschappij (WOM) Stationsbuurt – Oude Centrum een inloopbijeenkomst georganiseerd in verband met de voorgenomen herontwikkeling van het voormalige Broekenhuispand aan de Boekhorststraat 47 en 49.

Sinds eind 2015 heeft de WOM de planontwikkeling van dit pand ter hand genomen. Tijdens de bijeenkomst heeft de WOM de eerste plannen laten zien aan omwonenden en geïnteresseerden. Zo konden de aanwezigen een tekening van de historische gevel van de Thaliabioscoop zien, die al sinds 1956 verscholen gaat achter een wit geschilderde glazen pui. De WOM is voornemens om de stalen voorzet constructie te verwijderen en de oorspronkelijke gevel weer in haar oude staat te herstellen. Daarnaast waren er tekeningen te zien van de toekomstige invulling van de panden met op de begane grond de zogenaamde “Boomhuttenclub”, een klim- en speelvoorziening voor kinderen, met daghorecagelegenheid en op de verdiepingen daarboven appartementen.

De avond trok met name een groot aantal omwonenden die nieuwsgierig waren naar de plannen. De meeste omwonenden gaven aan zeer verheugd te zijn, dat er nu concrete plannen worden gemaakt voor de herontwikkeling. Een aantal bezoekers van de inloopbijeenkomst kwamen met voorstellen of opmerkingen op de plannen, waarvan de WOM gaat bekijken in hoeverre ze meegenomen kunnen worden in de verdere planvorming.

Voor geïnteresseerden die niet aanwezig konden zijn bij de inloopavond zijn de gebruikte panelen geplaatst in de etalage van de Boekhorststraat 49. 

Scroll naar boven