Het Oude Centrum

Het Paard

Het Paard een onschatbare bijdrage geleverd aan de muzikale en artistieke identiteit van Den Haag.

De geschiedenis van Het Paard gaat terug tot de jaren 70, toen het begon als een experimenteel jongerencentrum. Al snel groeide het uit tot een belangrijk poppodium. Het Paard heeft altijd een reputatie gehad als een plek waar innovatieve en grensverleggende muziek een thuis vond, en het heeft daarmee bijgedragen aan het vormgeven van de muzikale trends en smaken van Den Haag.

Een van de opvallende kenmerken is de intieme sfeer die het biedt, waarbij het publiek dicht bij de artiesten kan komen en een echt gevoel van verbondenheid kan ervaren. Naast het bieden van een podium voor liveoptredens, organiseert Het Paard ook workshops, lezingen en andere culturele evenementen die de betrokkenheid van de gemeenschap vergroten.

Het Paard heeft niet alleen lokale en nationale artiesten verwelkomd, maar heeft ook internationale acts van wereldklasse naar Den Haag gebracht. Hierdoor heeft het poppodium een brug geslagen tussen verschillende culturen en muzikale invloeden, en heeft het bijgedragen aan de culturele diversiteit en tolerantie van de stad.

Het Oude Centrum

Wijkinloop

De Wijkinloop is elke  donderdag van 16:00 tot 19:00 uur op Paviljoensgracht 56